Kabelradio in Haaglanden stopt dinsdag, zo kun je Radio West blijven luisteren

© Pixabay
REGIO - Wie nu nog thuis of op het werk via de 'analoge kabel' naar de radio luistert, kan dat in de regio Haaglanden vanaf dinsdag niet meer doen. Dat geldt dus ook voor Radio West.
Kabelmaatschappij Ziggo schakelt dinsdag in de gemeenten Den Haag, Zoetermeer, Delft, Rijswijk, Leidschendam-Voorburg, Wassenaar en Pijnacker-Nootdorp over naar 'digitale radio'. In andere delen van de regio is kabelradio maanden geleden al opgeheven.
Volgens Ziggo luistert op dit moment al 95 procent van de Nederlanders radio 'op een andere manier dan analoog via de kabel'. Wie wil overstappen op digitale radio, kan dat op twee manieren doen: via hun televisie (of mediabox) of een digitale radio-ontvanger.
Twijfel je of je al 'digitaal' naar de radio luistert, omdat je - bijvoorbeeld - van een aparte radio gebruik maakt? Ziggo wijst je erop dat je dit zelf kunt controleren door na te gaan of er naast de stroomkabel ook een coaxkabel is aangesloten op de radio. Als er naast de stroomkabel geen coaxkabel is aangesloten, luister je niet via de kabel. Is er naast de stroomkabel wel een coaxkabel aangesloten op de radio, kun je de radio afstemmen op 98.8 FM. Indien je daar de boodschap van Ziggo hoort, luister je 'analoog' via de kabel.