Instellingen

Kikkerconcerten en waterlelies: is de Spiegelvijver de mooiste plek van de regio?

De Spiegelvijver
De Spiegelvijver © Omroep West
NOORDWIJKERHOUT - 'Vissende ijsvogels, een concert van kikkers en overal prachtige waterlelies.' Het is allemaal te horen en te zien rondom de Spiegelvijver op Nieuw Leeuwenhorst, het landgoed in Noordwijkerhout. De vijver, die het spiegelbeeld vertoont van het naastgelegen landhuis, is volgens Nico Plaatzer het mooiste plekje van onze regio.
Het radioprogramma West Wordt Wakker is deze zomer op zoek naar het mooiste plekje van de regio. Begin augustus werden de vijftien genomineerden bekend gemaakt door onze jury, waar nu op gestemd kan worden. Luisteraar Nico nomineerde de Spiegelvijver op het landgoed, met hem trekken we dan ook door het park om een kijkje te nemen bij de vijver.
Mooiste plekje van de regio: De Spiegelvijver
Landgoed Nieuw Leeuwenhorst is een prachtige plek om te wandelen. Wie over het landgoed kuiert komt middenin het park de Spiegelvijver tegen. Nico Plaatzer woont er vlak om de hoek en komt er graag. Hij voelt 'hier de rust en de vrijheid tussen alle drukte van de Randstad.' Vanaf het uitkijkpunt is het beste uitzicht op de vijver en het landhuis. In de stilte vliegt er, met een beetje geluk, een ijsvogel voorbij. Verder zijn er volgens Nico genoeg andere vogels te zien. In twee jaar tijd zag hij er meer dan 60 soorten.
Nico Plaatzer
Nico Plaatzer © Omroep West

Stembussen zijn nog open

Wil jij dat jouw mooiste plekje over twee weken bovenaan eindigt of moet je nog je stem uitbrengen? De stembussen zijn nog tot en met 25 augustus geopend. Vrijdag 27 augustus maken we de definitieve uitslag bekend. Stemmen kan hier.