Voorarrest van twee verdachten dodelijke mishandeling Mallorca maximaal verlengd

Bloemen voor de overleden Carlo
Bloemen voor de overleden Carlo © EPA
WADDINXVEEN - Twee Hilversummers van 18 en 19 jaar, die worden verdacht van de dodelijke mishandeling op Mallorca waarbij de 27-jarige Carlo uit Waddinxveen overleed, blijven nog negentig dagen vastzitten. Hun voorarrest is maximaal verlengd, meldt de rechtbank Midden-Nederland. Het Openbaar Ministerie beschikt inmiddels over dertig verklaringen over de dodelijke mishandeling.
Beide mannen zijn begin augustus opgepakt en worden verdacht van het medeplegen van doodslag op de Waddinxveense man en het medeplegen van poging tot doodslag op een andere man. De 27-jarige Carlo werd op 14 juli tijdens zijn vakantie op Mallorca aangevallen door een groep Nederlanders. Hierbij zou hij onder meer tegen het hoofd zijn geschopt. Carlo raakte hierbij zo zwaargewond dat hij vier dagen later in een Spaans ziekenhuis overleed.
Eerder deze week werd al bekend dat het voorarrest van een derde verdachte (18), eveneens uit Hilversum, is verlengd met twee weken. Dat meldde de rechtbank Midden-Nederland eerder. Hij wordt verdacht van het medeplegen van doodslag, poging tot doodslag en het openlijk plegen van geweld tegen Carlo op Mallorca.

Meer aanhoudingen

Teruggekeerde vakantiegangers die getuige waren van het geweld, zijn of worden binnenkort door de politie gehoord. Ook komen van deze getuigen nog nieuwe beelden binnen die zij in de vroege ochtend van 14 juli hebben gemaakt in het café of op de boulevard in El Arenal, aldus het OM.
Meer aanhoudingen in de zaak worden niet uitgesloten. Wie informatie heeft en nog niet met de politie heeft gesproken, of over beelden beschikt, wordt verzocht alsnog contact op te nemen met de politie.