In Gouda aangehouden verdachten van vergisontvoering blijven in de cel

Het busje stond in een van de garageboxen
Het busje stond in een van de garageboxen © ANP
GOUDA - De zes mannen die eerder deze maand in Gouda werden aangehouden omdat ze een 56-jarige Hoofddorper zouden hebben ontvoerd, blijven nog zeker 90 dagen langer vastzitten. Dat meldt de rechtbank Noord-Holland. Het slachtoffer was waarschijnlijk niet het goede doelwit en werd later vrijgelaten in een woonwijk in Delft.
Donderdagavond 5 augustus werd de Hoofddorper meegenomen in een rode Mercedesbus vanuit Cruquius in Noord-Holland. Sindsdien was hij spoorloos. De man werd bijna een week later teruggevonden in de Van Assendelftstraat in Delft. Daar was hij uit de auto gezet. Hij belde gewond aan bij buurtbewoners en is daarna met zijn familie herenigd.
In de omgeving van het Goudse Vogelplein heeft de politie zes verdachten aangehouden in verband met de ontvoering: drie Rotterdammers van 22, 22, en 30 jaar, een man van 31 uit Zwijndrecht, een 33-jarige man uit Dordrecht en een man van 30 jaar zonder bekend woonadres. Ook de gebruikte bestelbus werd in Gouda teruggevonden.

Link met onderschepte lading cocaïne

De politie houdt er rekening mee dat de ontvoering te maken heeft met een onderschepte partij van 1899 kilo cocaïne in de haven van Antwerpen. Het mogelijke juiste doelwit van de ontvoerders heeft zich inmiddels bij de politie gemeld.
De raadkamer van de rechtbank heeft geoordeeld dat de verdenkingen stevig genoeg zijn om de mannen langer vast te houden en dat dit ook nodig is om verder onderzoek naar de ontvoering te doen. De eerste pro forma zitting tegen hen vindt binnen drie maanden plaats.

LEES OOK: