Instellingen

N44 bij Wassenaar en tunnel Rotterdamsebaan bij Den Haag hele weekend dicht

© Regio15

WASSENAAR - De N44 is dit weekend in beide richtingen afgesloten vanaf de N14 tot aan de A44. De openbare verlichting langs de weg is toe aan een onderhoudsbeurt. Weggebruikers moeten rekening houden met vertragingen die kunnen oplopen tot een half uur, meldt Rijkswaterstaat. Dat is ook het geval bij de tunnel van de Rotterdamsebaan in Den Haag.

Bij de N44 wordt doorgaand verkeer omgeleid via de N14, A12 en A4. Verkeer vanuit Den Haag richting Amsterdam, Leiden of Katwijk kan het beste eerst de N14 of de A12 volgen en daarna de A4. Verkeer vanuit Amsterdam richting Wassenaar moet de A4 blijven volgen tot aan afrit Hoogmade en wordt omgeleid via de Willem de Zwijgerlaan, de N206 en de N441. Verkeer vanuit Den Haag richting Wassenaar wordt omgeleid via de Wittenburgerweg.

De werkzaamheden zijn vrijdag om 21.00 uur begonnen en duren tot komende maandag 5.00 uur. Ook vorig weekend was de weg dicht. Tijdens de werkzaamheden vervangt Rijkswaterstaat de openbare verlichting en bijbehorende bekabeling. De oude verlichting wordt vervangen door nieuwe, energiezuinigere ledverlichting.

© Rijkswaterstaat

Ook Victory Boogie Woogietunnel dicht

Ook de Victory Boogie Woogietunnel van de Rotterdamsebaan in Den Haag is vrijdagavond om 21.00 uur dicht gegaan voor werkzaamheden. Maandagochtend om 5.00 uur is de tunnel weer open voor verkeer.

De tunnel is het weekend dicht, omdat de software moet worden aangepast en getest. Het verkeer wordt omgeleid. Wie richting het centrum moet kan rijden via de A4 en de A12 (Utrechtsebaan) naar de S108 (Supernovaweg). Verkeer richting Rotterdam wordt omgeleid via S108 (Supernovaweg) naar de A12 (Utrechtsebaan). Ook in september en december gaat de tunnel nog een paar keer een hele nacht dicht tussen 21.00 uur en 5.00 uur.

De actuele verkeersinformatie kun je hier vinden