Drie aanhoudingen bij protestacties tegen coronamaatregelen in Den Haag

De politie houdt de demonstranten tegen
De politie houdt de demonstranten tegen © Regio15
DEN HAAG - Bij protestacties tegen de coronamaatregelen in de binnenstad van Den Haag zijn zaterdagmiddag drie mensen aangehouden. Dat meldt de politie. Ook is er iemand gewond geraakt en naar het ziekenhuis vervoerd. Hoe die persoon gewond is geraakt en hoe ernstig, kan de politie niet zeggen.
Agenten moesten ingrijpen toen er tijdens de spontane acties ongeregeldheden uitbraken. De demonstranten waren op verschillende plekken in de stad aanwezig, zoals op het Binnenhof en op het Plein. Volgens de politie heerste er een grimmige sfeer bij de demonstratie
De demonstranten hadden fakkels bij zich, deelden flyers uit en bliezen op fluitjes. Het Binnenhof is enige tijd afgezet geweest nadat een groep demonstranten op last van de politie werd weggestuurd.

Unmute Us

De protestactie in Den Haag staat los van Unmute Us, de demonstratie van de evenementenbranche, aldus de politie. In Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Groningen, Eindhoven en Nijmegen gingen mensen zaterdag de straat op om te protesteren tegen de coronamaatregelen die de evenementensector hard treffen.