Van jazz-sessies tot tentoonstellingen: dit willen Gouwenaren met het leegstaande stadhuis

Het stadhuis van Gouda
Het stadhuis van Gouda © ANP
GOUDA - De online enquête mag inmiddels ruim 600 keer zijn ingevuld, de twee amper bezochte inloopavonden wekken de indruk dat het de Goudse burger om het even is wat er gebeurt met het middeleeuwse stadhuis. Sinds april staat het pand leeg en de gemeente heeft Gouwenaren gevraagd wat te doen met het karakteristieke pand. Op straat lijken er genoeg ideeën te zijn voor de invulling van het pand.
De gemeente heeft haast: wethouder Thierry van Vugt (D66) wil dat er eind dit jaar een plan ligt, vóórdat Gouda groots gaat vieren dat het 750 jaar geleden stadsrechten verkreeg van Graaf Floris V van Holland. Bovendien mist Gouda huurinkomsten zolang het monumentale pand leeg staat. In april van dit jaar verliet toenmalig huurder Teka het oude stadhuis voordat het contract afliep. De evenementen- en congresorganisator kon de jaarlijkse kosten van bijna een kwart miljoen euro niet meer ophoesten.
Dit zien Gouwenaren het liefst gebeuren met het leegstaande stadhuis
Dinsdagavond is de laatste kans om zich uit te spreken in ontmoetingscentrum Van Noord. Omroep West peilde alvast wat meningen op straat. Zo ziet de ene het liefst jazz-sessies in het pand en de ander het liefst kunsttentoonstellingen.