Vader mishandelde Frenk geschokt: 'Onduidelijk of hij het zou overleven'

© Birdseventspictures
DEN HAAG - De 24-jarige Frenk uit Rijnsburg werd in de nacht van vrijdag op zaterdag zo zwaar mishandeld dat hij drie dagen in het ziekenhuis kwam te liggen. Peter, de vader van Frenk kan nog niet geloven wat zijn zoon is overkomen in de Tramstraat in Katwijk. 'Nadat de daders vroegen of hij uit Rijnsburg kwam, antwoordde Frenk bevestigend. Daarna is hij gewoon in elkaar geslagen en op de grond nagetrapt', vertelt de vader van Frenk.
Frenk liep rond 0.30 uur met een groep vrienden in de Tramstraat toen hij werd geschopt en geslagen. 'Het is ongelofelijk. Frenk is een hele goedaardige jongen', aldus zijn vader. Volgens Peter had zijn zoon geen ruzie. 'Hij was gewoon op de verkeerde plek, op het verkeerde moment.'
De jonge Rijnsburger werd zo zwaar mishandeld dat ziekenhuismedewerkers op zaterdag niet konden zeggen of hij het zou gaan overleven. 'Het schijnt dat hij op zijn hoofd is getrapt terwijl hij op de grond lag, dat vind ik wel de meest laffe daad. Op het moment dat je zoiets hoort staat je wereld gelijk op zijn kop,' aldus de vader van het slachtoffer. 'Gelukkig is Frenk uiteindelijk op maandagmiddag ontslagen uit het ziekenhuis en reageert hij overal goed op.'

Geschokte reacties uit Rijnsburg en Katwijk

In Katwijk en Rijnsburg is geschokt gereageerd op de mishandeling. De supporters van voetbalclub Rijnsburgse Boys stonden afgelopen weekeinde tijdens de wedstrijd van hun club tegen GVVV stil bij het incident. Zij hadden een spandoek voor Frenk gemaakt.
Rijnsburgse Boys-supporters steunen Frenk
Rijnsburgse Boys-supporters steunen Frenk © Hans Heemskerk
De politie begon direct een onderzoek. Dit leidde ertoe dat twee 18-jarige verdachten uit Katwijk maandag en dinsdag konden worden aangehouden. Zij zitten op dit moment vast en worden verhoord.

LEES OOK: