Bewoners steken bijna eigen huis in brand bij vernietigen wespennest

Brand in de Schoollaan in Hoogmade
Brand in de Schoollaan in Hoogmade © MediaTV
HOOGMADE - De bewoners van een appartementencomplex in Hoogmade hebben bijna hun eigen huis in brand gestoken toen ze een wespennest wilden weghalen. Tijdens het wegbranden van het nest sloeg het vuur over naar de spouwmuur van het complex aan de Schoollaan.
Bewoners wisten de eerste vlammen te blussen en waarschuwden de brandweer. Die rukte uit voorzorg uit met een speciale snijblusser, omdat spouwmuurbranden vaak lastig te bestrijden zijn.
Maar bij het openen van de spouwmuur bleek daar vrijwel geen brandbaar materiaal te zitten en ook de brand en hitte waren weg. Het wespennest is door de actie van de bewoners wel vernietigd.

Schrik zat er goed in

Bij een bewoonster van het appartementencomplex zit de schrik er vanmorgen nog goed in. 'Ik kwam net thuis toen de brandweer er was en er stonden allemaal bewoners beneden.. Die zeiden dat de brand bij mij was, maar dat was gelukkig niet zo.'
Het was haar bovenbuurman die last had van het wespennest. 'Ik zag uiteindelijk nog wat rook uit de muur komen, maar het is gelukkig allemaal goed gekomen.'