Blaffende politiehond jaagt verstopte inbreker uit kruipruimte

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie © politie.nl
ALPHEN AAN DEN RIJN - Een inbreker in een woning aan de Voorstraat in Alphen aan den Rijn probeerde woensdagochtend aan de politie te ontkomen door zichzelf in de kruipruimte te verstoppen. Pas toen hij een politiehond hoorde blaffen kwam hij tevoorschijn. Samen met een andere verdachte kon hij vervolgens worden aangehouden
De politie kreeg woensdag rond 3.00 uur een melding van een inbraak in een woning aan de Voorstraat. Een alerte buurtbewoner zag dat twee mannen de woning van buren binnengingen. Agenten snelden er meteen naar toe en hielden een van de twee verdachten direct aan.
De andere verdachte verstopte zich in de kruipruimte en wilde daar, ondanks herhaaldelijk verzoek, niet uit komen. Toen een van de agenten met de surveillancehond de woning inging en de verdachte de hond hoorde blaffen, kwam de man alsnog uit de kruipruimte en kon hij worden aangehouden. De verdachten, een 43-jarige man uit Alphen aan den Rijn en een 29-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, zitten in voorlopige hechtenis..