Voorarrest van twee verdachten dodelijk geweld Mallorca maximaal verlengd

Bloemen voor de overleden Carlo
Bloemen voor de overleden Carlo © EPA
WADDINXVEEN - Twee 18-jarige Hilversummers die dinsdagmorgen zijn aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het uitgaansgeweld op Mallorca en de fatale mishandeling van de 27-jarige Carlo uit Waddinxveen, blijven langer in de cel. Beide mannen zijn vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris van de rechtbank in Utrecht, die besloot het voorarrest met de maximale termijn van 14 dagen te verlengen.
Het Openbaar Ministerie verdenkt de mannen van het plegen van openlijk geweld in een horecagelegenheid in El Arenal en poging tot doodslag op 14 juli. Daarnaast worden ze verdacht van het plegen van openlijk geweld, later op de avond op de boulevard van de badplaats. Als gevolg daarvan kwam Carlo om het leven en raakten diverse anderen gewond.
In totaal zijn er in deze zaak nu vijf verdachten aangehouden. De drie andere verdachten zijn al eerder opgepakt. De raadkamer van de rechtbank besloot hun voorarrest met negentig dagen te verlengen. Na de drie maanden volgt in de regel de eerste openbare zitting, die naar verwachting in de eerste helft van november plaatsvindt.