Omstanders houden vluchtende bestuurder tegen die vol op horrorpoller klapte

De schade is groot
De schade is groot © Regio15
DEN HAAG - Weer was het raak: in de nacht van vrijdag op zaterdag klapte een automobilist bovenop de inmiddels beruchte 'horrorpoller' in Den Haag. De bestuurder had geen zin om verantwoordelijkheid te nemen en probeerde met de auto weg te rijden. De man was echter zo hard tegen de bewegende paal aan gereden, dat de auto muurvast op de poller zat.
Volgens de politie wilde de bestuurder er toen maar rennend vandoor gaan, maar daar staken omstanders een stokje voor. Ze hielden de man tegen waarna hij kon worden aangehouden door de politie. 'Hij is opgepakt voor rijden onder invloed', zegt een woordvoerder. 'Vervolgens weigerde hij ook nog een blaastest.'
De beschonken automobilist moet zich op een later moment bij de rechter verantwoorden. De schade aan het voertuig en de poller zijn groot. Op foto's is te zien dat de voorkant van de auto flink kapot is. Ook de poller moet - voor de zoveelste keer - aan een reparatiebeurt worden onderworpen.

Teller loopt op

De 'horrorpoller' dankt zijn bedenkelijke naam aan de grote hoeveelheid voertuigen die op de bewegende paal aan de Escamplaan in Den Haag belanden. Inmiddels zou de teller op 27 auto's staan. Naast afgelopen nacht, knalde er donderdagavond ook al een bestelbus tegen de poller aan. De gemeente laat de verkeersregelaars bij de paal voorlopig nog staan, meldde mediapartner Den Haag FM vorige week.
Eerder werden al grotere borden geplaatst om te waarschuwen voor de bewegende paal in het wegdek. De poller werd begin juni geplaatst, toen de busbaan bij het HagaZiekenhuis werd verplaatst naar de Escamplaan. De bedoeling is dat gewone automobilisten er niet door kunnen en alleen hulpdiensten en de bus kunnen doorrijden.