Piet en Astrid maken fotoboek om Haagse gemeenschappen te verbinden: 'Onbekend maakt onbemind'

Astrid Feiter en Piet Gispen
Astrid Feiter en Piet Gispen
DEN HAAG - Astrid Feiten en Piet Gipsen maken samen een fotoboek van 120 Haagse gemeenschappen om Hagenaars kennis te laten maken met de andere gemeenschappen. Het idee erachter; onbekend maakt onbemind. 'Er wonen veel groepen mensen in Den Haag met allemaal hun eigen gewoontes en gebruiken. Als we echt met elkaar kennismaken wordt het nog mooier én leuker in Den Haag', aldus initiatiefneemster Astrid Feiter.
Den Haag is een prachtstad, maar zonder haar inwoners is er niks aan, staat op de site van stichting Haags Verhaal. Oprichter Astrid is trots op haar stad maar merkt dat er wel wat onderhoud nodig is. 'Ik ben een debatleider en dan zie je in die debatten dat mensen zulke rare ideeën over elkaar hebben, maar elkaar nooit gesproken hebben of elkaar niet kennen. En we dachten, daar moeten we iets aan doen'.
'De foto’s zijn belangrijk omdat ze laten zien wie er allemaal wonen in jouw stad', vertelt fotograaf Piet Gispen. 'Wie zijn die mensen? Met deze foto’s willen we dat laten zien'. Het fotoboek is in november klaar en de foto’s worden dan ook vertoond door middel van een rondreizende tentoonstelling op publieke plekken in de stad.

'Mensen met elkaar in gesprek'

En wanneer is dit fotoproject geslaagd? 'Ik ben blij als ik merk dat dit boek heeft bijgedragen aan verbinding in de stad' vertelt Astrid Feiter. 'Dat mensen door dit boek en door de evenementen die we er omheen gaan organiseren met elkaar in gesprek gaan en andere groepen gaan zien. En dat ze trots denken, ik wist niet dat Den Haag zo veelzijdig was'.
Piet en Astrid maken fotoboek om 120 Haagse gemeenschappen te verbinden