Proces moordmakelaar Caloh Wagoh verder, mede-hoofdverdachte onwel tijdens zitting

Advocaat Inez Weski komt aan bij de rechtbank
Advocaat Inez Weski komt aan bij de rechtbank © ANP
REGIO - In het omvangrijke liquidatieproces rond leden van motorclub Caloh Wagoh is maandag de inhoudelijke behandeling begonnen. Eén van de hoofdverdachten is Delano R. uit Leiden. Het onderzoek omvat elf moordopdrachten, waarvan er vijf zijn uitgevoerd. Caloh Wagoh leverde volgens het Openbaar Ministerie (OM) 'moord op bestelling'.
Het was voor de rechtbank Midden-Nederland flink passen en meten om iedereen in de zaal te krijgen, met inachtneming van de geldende coronamaatregelen. Mensen die niet direct bij het proces betrokken zijn, zoals bijvoorbeeld nabestaanden, moeten noodgedwongen de zitting op een andere locatie via een videoverbinding volgen.
Het zeer grote onderzoek telt maar liefst 21 verdachten. Hoofdverdachte in Eris is Delano 'Keylow' R. Hij zou onder meer moordopdrachten hebben aangenomen van Ridouan Taghi, de hoofdverdachte in een ander groot liquidatieproces, Marengo. Eén van de liquidaties vond plaats in Den Haag.

Mede-hoofdverdachte onwel geworden

Mede-hoofdverdachte is Greg R., hij wordt als een soort godfather en prominent lid van de motorclub gezien. Vlak voor de zitting was hij onwel geworden, gaf de voorzitter van de rechtbank aan. R. zat wel in het verdachtenbankje, maar zei dat hij zich niet zo goed voelde.
Evenals in vele andere zaken heeft de coronacrisis tot vertraging in het onderzoek geleid. Verhoren van verdachten en getuigen moesten worden uitgesteld. De rechtbank heeft in totaal 64 zittingsdagen voor de zaak uitgetrokken en hoopt begin juli volgend jaar uitspraak te kunnen doen.