Davina Michelle treedt toch op tijdens Grand Prix in Zandvoort

Davina Michelle tijdens haar optreden in het voorprogramma van P!nk.
Davina Michelle tijdens haar optreden in het voorprogramma van P!nk. © ANP
NIEUWERKERK AAN DEN IJSSEL - Davina Michelle gaat zondag gewoon het Nederlands volkslied zingen bij de opening van de Dutch Grand Prix in Zandvoort. De zangeres uit Nieuwerkerk aan den IJssel heeft dat besluit genomen nadat de organisatie besloot de dj's die tussen de races gaan optreden te betalen. Dat heeft de organisatie maandag bekend gemaakt.
Davina Michelle liet vrijdag weten alleen op te treden als andere artiesten betaald zouden krijgen. Zij had toegezegd zelf het volkslied gratis te zingen. Prins Bernhard, de mede-eigenaar van het circuit, had meerdere artiesten ook gevraagd gratis op te treden. Dit leidde tot veel woede, nadat de groep Chef'Special dit had gedeeld op social media. De prins zweeg de afgelopen dagen over alle commotie.
Volgens de Dutch Grand Prix is 'het entertainmentprogramma van de Formule 1 aangepast'. 'Met verschillende dj's vanaf diverse plekken zal het publiek op de tribunes worden vermaakt. We zijn vereerd en blij dat Davina het Wilhelmus zal vertolken voor onze racefans', aldus een woordvoerder.

Publiek mag niet opstaan en dansen

Eerder was er sprake van optredens van artiesten op de racebaan, maar deze gaan niet door. Het publiek mag overigens tijdens de optredens van de dj's niet opstaan of dansen. De Formule 1 mag volgens het demissionaire kabinet doorgaan omdat het om een geplaceerd evenement gaat.
Festivals en grote concerten zijn tot nu toe verboden omdat dat volgens het demissionaire kabinet geen geplaceerde evenementen zijn. De entertainmentsector is hier woedend over en voert al weken actie.