Woningovervallers slaan mogelijk toe bij het verkeerde adres

DEN HAAG - Twee mannen die met geweld een huis aan de Lamarckstraat in Den Haag binnendrongen, waren mogelijk bij het verkeerde adres. De overvallers zijn zonder buit vertrokken en hebben ook niets geëist van het slachtoffer. De politie hoopt op meer duidelijkheid over de zaak. De verdachten zijn duidelijk gefilmd door een bewakingscamera in de buurt.
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 31 augustus. Meer zaken zijn hier te vinden.
Op dinsdagavond 6 juli rond 20.15 uur wordt er aangebeld bij een huis aan de Lamarckstraat in de Haagse Molenwijk. Als de 57-jarige bewoner open doet, ziet hij een man in het portiek staan. Hij draagt schilderskleding en vraagt naar ene 'Lorenzo'.
Als de bewoner zegt dat hij geen Lorenzo kent, gaat het snel: de man schopt tegen de voordeur en er dringen twee andere mannen het huis binnen. Eén van hen duwt het slachtoffer tegen de grond. De twee overvallers spreken Bulgaars, net als de bewoner. Als die vraagt wie ze zijn en wat ze willen, vluchten de twee de woning uit.

Duidelijke beelden

De overvallers zijn tijdens hun vlucht gefilmd. Van de man in schilderskleding, die aanbelde, zijn alleen zijn benen te zien. De andere twee verdachten rennen precies langs een camera en zijn daardoor goed in beeld. Ze zijn vanuit de Lamarckstraat via de Lyonnetstraat richting de Rijswijkseweg gerend.
Ze zijn allebei in het donker gekleed, hebben een baard en dragen beiden een pet met dezelfde opdruk. De man die voorop rent, heeft een tatoeage in zijn nek. Zijn handlanger heeft zwart met witte Nike Air Max 270 schoenen aan, met een rode onderkant.
De mannen dragen een pet met dezelfde opdruk
De mannen dragen een pet met dezelfde opdruk © Politie
De man die voorop rent heeft een tatoeage in zijn nek
De man die voorop rent heeft een tatoeage in zijn nek © Politie
De ander heeft schoenen met rode zolen
De ander heeft schoenen met rode zolen © Politie

Geen buit, mogelijk vergissing

Er is geen buit gemaakt bij de overval en de mannen hebben ook niks geëist. Het slachtoffer denkt zelf dat ze mogelijk bij het verkeerde adres waren en dat ze zijn vertrokken op het moment dat ze zich dat realiseerden. De politie krijgt graag informatie over bij wie de overvallers mogelijk dan wel moesten zijn, en waarom. Mensen die daar iets over weten, worden gevraagd zich te melden.

Herkent u iemand?

Bel de opsporingstiplijn: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Bel het Team Criminele Inlichtingen: 06-57876279
Of vul een digitaal tipformulier in op politie.nl of Meld Misdaad Anoniem