Instellingen

Zesde aanhouding in zaak fatale mishandeling Carlo op Mallorca

Bloemen voor de overleden Carlo
Bloemen voor de overleden Carlo © EPA

WADDINXVEEN - De politie heeft dinsdag een zesde verdachte aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het uitgaansgeweld op Mallorca. Het gaat om een 18-jarige man uit Hilversum. Bij het geweld kwam de 27-jarige Carlo uit Waddinxveen om het leven.

Volgens het Openbaar Ministerie wordt de man verdacht van het medeplegen van poging doodslag in een horecagelegenheid en van het plegen van openlijk geweld in zowel een horecagelegenheid als op de boulevard van El Arenal.

Het huis van de verdachte is doorzocht. Vrijdag wordt hij voorgeleid aan de rechter-commissaris. In de afgelopen weken hield de politie al vijf mannen aan, allemaal uit het Gooi.

Vakantiegangers

Bij de geweldsexplosie op de boulevard van El Arenal, op Mallorca, viel op 14 juli een groep jonge Nederlanders andere Nederlandse vakantiegangers aan. De 27-jarige Carlo uit Waddinxveen werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht, waar hij later overleed. Ook vier vrienden uit Waddinxveen werden geschopt en geslagen.

De groep verdachten vluchtte na de mishandeling naar Nederland, en de Spaanse justitie droeg de zaak daarna over aan het Nederlandse Openbaar Ministerie. Alle verdachten zitten voorlopig nog vast. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.