GroenLinks in Den Haag krijgt lijsttrekkersverkiezing: ook Mariëlle Vavier stelt zich kandidaat

Haags GroenLinks-raadslid Mariëlle Vavier wil lijsttrekker worden
Haags GroenLinks-raadslid Mariëlle Vavier wil lijsttrekker worden © GroenLinks
DEN HAAG - GroenLinks in Den Haag stevent af op een lijsttrekkersverkiezing. Naast fractievoorzitter Arjen Kapteijns stelt ook raadslid Mariëlle Vavier zich kandidaat als lijsttrekker van GroenLinks. Ze zit sinds 2018 in de Haagse gemeenteraad. Daarnaast is Vincent Thepass naar voren gestapt en heeft zich gekandideerd.
Vavier loopt al langer mee bij GroenLinks. Ze was van 2011 tot 2015 steunfractielid voor de Statenfractie van GroenLinks in Provinciale Staten van Zuid-Holland. Daarna was zij een aantal jaar fractievertegenwoordiger in de Haagse gemeenteraad en met de verkiezingen van maart 2018 werd ze gekozen als raadslid voor GroenLinks in Den Haag.
Omdat zich drie kandidaten hebben gemeld die de kar willen gaan trekken, zal GroenLinks een lijsttrekkersverkiezingen houden in september. Eind september kiezen de partijleden wie zij het meest geschikt vinden. GroenLinks is waarschijnlijk de enige partij in Den Haag die een lijstrekkersverkiezing houdt. De gemeenteraadsverkiezingen zijn op woensdag 16 maart 2022.
Komende zaterdag kan je een uitgebreid interview lezen met Mariëlle Vavier op omroepwest.nl en in de app.