Bruno Bruins weg bij HTM en door koning beëdigd bij Raad van State

Bruno Bruins.
Bruno Bruins. © ANP
DEN HAAG - HTM heeft afscheid genomen van interim directeur Bruno Bruins. Bruins gaat aan de slag bij de Raad van State. Hij is woensdag door koning Willem-Alexander beëdigd bij het adviesorgaan.
HTM laat weten Bruno Bruins dankbaar te zijn dat hij het afgelopen jaar de taken van directeur Jaap Bierman heeft waargenomen. 'HTM wenst hem uiteraard veel succes in zijn nieuwe baan.' De vervoersorganisatie zegt geen nieuwe vervanger te zullen aanstellen. 'De financieel directeur en het directieteam nemen het nu voorlopig over', aldus de woordvoerder.
De 58-jarige Bruno Bruins ging in september vorig jaar aan de slag bij HTM, als tijdelijke vervanger voor Jaap Bierman, die deze zomer ernstig ziek werd en een langdurige behandeling moest ondergaan.

Minister van Medische Zorg tijdens uitbraak coronacrisis

Bruins was minister van Medische Zorg en Sport toen de coronacrisis in Nederland uitbrak. De eerste weken was hij een van de belangrijkste gezichten in de bestrijding van het virus en stond hij naast premier Mark Rutte tijdens de persconferenties. Op 18 maart werd het hem echter te veel. Tijdens een urenlang debat met de Tweede Kamer over hoe de regering de pandemie had aangepakt, zakte hij in elkaar. Een dag later trad hij terug als minister en werd hij vervangen door Martin van Rijn.
Voor zijn ministerschap had hij verschillende functies in de politiek en het bedrijfsleven. Bruins was onder meer staatssecretaris bij OC&W in het kabinet-Balkenende III, voorzitter van de raad van bestuur van het UWV (2012-2017) en wethouder in Den Haag (2000-2006). Ook heeft hij een verleden in de wereld van het openbaar vervoer, bij HTM en Connexxion.