Koning Willem-Alexander neemt kijkje in gloednieuw cultuurcomplex Amare

DEN HAAG - Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben donderdagavond een rondleiding gekregen door Amare, het nieuwe cultuurcomplex in Den Haag. De gemeente droeg op deze manier 'het huis voor podiumkunsten' over aan de nieuwe bewoners: het Nederlands Dans Theater (NDT), het Residentie Orkest Den Haag, het Koninklijk Conservatorium en Stichting Amare.
Tijdens het feestelijke programma bezocht het koninklijk echtpaar de verschillende zalen van het cultuurcomplex. In de Conservatoriumzaal speelde het Pelargos Quartet, bestaande uit studenten van het Koninklijk Conservatorium. In de Amare Studio repeteerde het circustrio Tea Time Company. Bij een bezoek aan aan Studio NDT was een ontmoeting met dansers.
In de concertzaal bedankte directeur Sven Arne Tepl van het Residentie Orkest de architecten en de bouwers voor, zoals hij het omschreef, 'één van de meest complexe bouwprojecten in Nederland'. De genodigden werden getrakteerd op een nieuw werk, dat was gecomponeerd door studenten van het Koninklijk Conservatorium en onder leiding van chef-dirigent Anja Bihlmaier werd uitgevoerd door het Residentie Orkest.

Feestelijke opening

Deze uitvoering vond plaats in combinatie met een vijftien minuten durende timelapse video over de bouw van Amare. Daarnaast waren er toespraken van de projectdirecteur van bouwcombinatie Cadanz en wethouder Anne Mulder namens de gemeente Den Haag.
Amare is een huis voor cultuur, educatie, events en ontmoeting en staat aan het Spuiplein in het centrum van Den Haag. Komend weekend de deuren voor het publiek. Er zijn dan rondleidingen en de eerste concerten en voorstellingen. In november 2021 opent Amare officieel de deuren met een driedaags festivalprogramma.