Instellingen

Marrakech Lounge beschoten in Leiden, zeker elf kogelgaten in ruit

© Omroep West
LEIDEN - De Marrakech Lounge in Leiden is vrijdagochtend vroeg beschoten. Er zitten zeker elf kogelgaten in de ruiten van de shishalounge aan de Herenstraat, zegt een verslaggever van Omroep West. De politie heeft uitgebreid onderzoek gedaan op straat en bij het pand.
Buurtbewoners hebben meerdere harde knallen gehoord. Een politiehelikopter heeft enige tijd boven de omgeving van het incident gevlogen. Voor zover bekend zijn er nog geen verdachten opgepakt. De Herenstraat werd een aantal uur afgezet voor het onderzoek. Op straat stonden meerdere pylonnen, waar mogelijk kogelhulzen onder liggen.
'In de ruit zitten flinke inslagen, zowel in de linker- als rechterruit. Achter de ramen ligt glas op de grond en de gordijnen liggen eraf', vertelt de verslaggever. Een politieauto houdt de wacht bij de lounge. Een persoon raakte lichtgewond, maar hoefde niet naar het ziekenhuis. Op welke manier het slachtoffer gewond is geraakt, is niet bekend.
De straat is afgezet
De straat is afgezet © Regio15
Een Engelssprekende man die boven de Marrakech Lounge woont, hoorde rond 03.00 uur harde knallen. 'Het leek of iemand in wilde breken, maar er gebeurde dus nog iets gevaarlijkers.' De buurtbewoner heeft de deur op slot gedaan en zag uiteindelijk meerdere agenten in de straat, vertelt hij in het radioprogramma West Wordt Wakker.
De situatie heeft de buurtbewoner flink bang gemaakt. 'Ja natuurlijk, dit had ik niet verwacht. Dit is de eerste keer dat zoiets gebeurt sinds ik Nederland ben. Het maakt me wel bang.'
In de vroege ochtend zijn de kogelgaten goed te zien
In de vroege ochtend zijn de kogelgaten goed te zien © Omroep West
In een sloot in Stompwijk werd even later een scooter aangetroffen, zonder dat er iemand in de buurt was. Of de scooter een vluchtvoertuig voor de schutter(s) is geweest, is niet bekend. De scooter is wel veiliggesteld voor onderzoek, laat de politie weten.

Veel klachten vanuit de buurt

Vorig jaar werd de shishalounge nog op last van de burgemeester gesloten vanwege het overtreden van de coronaregels. Ook in 2015 moest het pand de deuren al een tijd lang verplicht gesloten houden. Toen trok de gemeente de horecavergunning van de zaak in, nadat de lounge eerder dat jaar al werd gesloten toen bleek dat de brandveiligheid niet in orde was.
De rechter besloot uiteindelijk dat de zaak weer open mocht. Sindsdien komen er vanuit de buurt regelmatig klachten over geluidsoverlast en rommel op straat, meldt mediapartner Sleutelstad.
In de ruit zitten zeker elf kogelgaten
In de ruit zitten zeker elf kogelgaten © Regio15