Instellingen

Druk UIT Festival met hoop voor komend seizoen

DEN HAAG - ‘Geef cultuur pole position!’ Met een knipoog naar de overwinning van Max Verstappen bij de Formule 1, deed Kasper van Kooten zondag deze oproep. De cabaretier trad op tijdens de opening van het Haagse culturele seizoen.
In een zonovergoten Den Haag werd met veel optreden en rondleidingen de opening van het cultureel seizoen gevierd. Daadkrachtig sprak Van Kooten de hoop uit dat de theaters, net als het circuit in Zandvoort, weer volle zalen mogen trekken. ‘Het is niet meer recht te lullen, dus kom op, Let's go! Op naar een mooi theaterseizoen'.
Druk UIT Festival met hoop voor komend seizoen
Door corona zag het UIT Festival er anders dan voorgaande jaren uit. Voor de bezoekers was het even wennen. Voor je binnen bent op het afgesloten festivalterrein op het Lange Voorhout moest je drie dingen laten zien: je toegangsbewijs, je coronacheckapp en je identiteitskaart.
Ruim voor 12.00 uur stroomden de bezoekers binnen voor het eerste blok van optredens. Er zijn waren veel kinderen want in dit eerste blok trad kinderheld Peppa Pig op.
Peppa pig
Peppa pig © Omroep West
Dit jaar kon je niet slenteren langs kraampjes van verschillende culturele aanbieders. De instellingen die normaal tijdens het UIT Festival druk aan het flyeren zijn, boden hun programma nu op de Cultuurmarkt Online aan. Ook hielden veel instellingen open huis.
De gratis rondleidingen in het nieuwe Haagse cultuurcomplex Amare werden druk bezocht. De loftuitingen varieerden van 'wat een klasse' en 'schitterend, indrukwekkend' tot 'heel erg mooi, ik kan niet anders zeggen'.
Rij voor Amare
Rij voor Amare © Omroep West
Wil je verder nog inspiratie opdoen? Komende week is het UIT! Week op Radio West en kun je veel vrijkaarten winnen in de Westweter. Je maakt kans op kaarten voor de musicals Soldaat van Oranje, Titanic, Diana & Zonen en Disney's Aladdin. Verder zijn er kaarten voor de jubileumshow van Tineke Schouten en de nieuwe klucht van Jon van Eerd. De hoofdprijs van de Westweter is een geheel verzorgd diner voor twee personen inclusief wijnarrangement bij Bries in Noordwijk.