Politiecontrole Westland: bekeuringen, een aanhouding en speedboot in beslag genomen

Ter illustratie
Ter illustratie © Politie
WESTLAND - Bij een controle op het water in Westland heeft de politie zaterdag een speedboot in beslag genomen. Ook werd er iemand aangehouden en schreef de politie vijftien boetes uit.
Zes mensen kregen zaterdag een boete vanwege geluidsoverlast op zogenoemde zuipschuiten. Drie boetes werden uitgeschreven voor te hard varen, één voor het ontbreken van een geldig vaarbewijs en vijf voor het veroorzaken van onnodig hoge golven.
Daarnaast kregen verschillende mensen een waarschuwing. Ook werd er iemand aangehouden op verdenking van mishandeling en nam de politie een speedboot in beslag.

Klachten over overlast

De actie vond plaats na verschillende meldingen van omwonenden over overlast. Het Hoogheemraadschap van Delfland, de Koninklijke Marechaussee en de gemeenten werkten mee aan de controle.
Om de overlast in het gebied aan te pakken roept de politie op om boten die schade of geluidsoverlast veroorzaken te melden en er ook een video of foto van te maken. Op die manier kan de politie beter met de meldingen aan de slag.