Wurgde Ismail D. zijn eigen vrouw in woning in Ter Aar?

Bloemen bij het huis van de overleden vrouw in Ter Aar
Bloemen bij het huis van de overleden vrouw in Ter Aar © John van der Tol
TER AAR - Heeft Ismail D. vorig jaar in zijn eigen woning zijn vrouw vermoord? De 47-jarige verdachte ontkent, maar volgens het Openbaar Ministerie is hij wel degelijk verantwoordelijk voor de dood van zijn 34-jarige vrouw uit Ter Aar. De rechtbank in Den Haag behandelt de zaak maandag inhoudelijk.
De 34-jarige vrouw werd vorig jaar onder verdachte omstandigheden gevonden in haar woning aan de Reigerlaan. Er waren direct al twijfels over de doodsoorzaak en D. werd niet veel later gearresteerd voor zijn rol in de dood van zijn echtgenote.
Maar D. heeft sindsdien altijd ontkend dat hij zijn vrouw om het leven heeft gebracht. De uit Soedan afkomstige verdachte zegt dat er iemand anders geweest moest zijn die zijn vrouw heeft gewurgd. D. woonde op het moment van het overlijden van zijn vrouw al niet meer samen met het slachtoffer, maar had een eigen woning in Nieuwkoop.

Onder invloed van pijnstillers

De verdachte heeft in eerdere zittingen verklaard dat als mocht blijken dat hij zijn vrouw toch heeft gewurgd, dat hij dat dan onder invloed van pijnstillers heeft gedaan. Een toxicoloog heeft hier onderzoek naar gedaan, maar hier is niets uitgekomen. D. is ook onderzocht in het Pieter Baan Centrum, maar hier zijn geen psychische stoornissen geconstateerd.
Een eerdere behandeling van de zaak werd uitgesteld, omdat de zus van het slachtoffer vanwege corona niet naar Nederland kon komen. De vermoorde vrouw is afkomstig uit Egypte, waardoor het reizen voor haar zus lastig was tijdens de coronapandemie. Wat de vrouw precies over haar zwager heeft verklaard, zal maandag tijdens de zitting duidelijk worden.