Verdachte niet veroordeeld voor steekincident Delft

De man die gewond raakte werd naar het ziekenhuis gebracht
De man die gewond raakte werd naar het ziekenhuis gebracht © Regio15
DELFT - De dakloze Omar G. (31) die op 8 mei van dit jaar in het Delftse Wilhelminapark een man met een mes stak bij een ruzie om een flesje wodka, gaat vrijuit. De rechtbank honoreerde maandag het beroep op noodweer dat door zijn advocaat was gedaan. De gestoken man liep drie snijwondjes in zijn nek en een oppervlakkige wond in zijn borst op.
Volgens G. naar eigen zeggen tijdens een dronkemansruzie in het park ineens aangevallen, haalde de man die voor hem stond een mes tevoorschijn en bedreigde hem met een fles. 'Ik kon niet ontsnappen, dus ik trok mijn eigen aardappelschilmesje. Ik bewoog met het mes naar voren om hem af te schrikken zodat ik weg kon komen', sprak G. in de rechtszaal.
Eén van de twee mannen die tegenover G stond, werd geraakt. Deze twee mannen verklaarden op hun beurt juist dat G. 'zomaar uit het niets' en 'zonder enige aanleiding' was gaan steken. Maar volgens de rechtbank waren hun verklaringen niet erg geloofwaardig. Getuigen hadden bijvoorbeeld gezien hoe een van die twee mannen weldegelijk had gedreigd met een fles naar de verdachte, terwijl die mannen daar zelf helemaal niet over repten.

OM eiste celstraf

De rechtbank gaat, anders dan het Openbaar Ministerie, uit van zelfverdediging. Er was twee weken geleden twee jaar cel geëist door de officier van justitie voor poging tot doodslag.