Instellingen

Tips met namen onderzocht rond steekincident waarbij 12-jarig meisje gewond raakte

Deze zaak is opgelost
Deze zaak is opgelost

DELFT - De politie onderzoekt een aantal tips waarin mogelijke namen zijn genoemd van de dader van een steekincident in Delft. Daarbij raakte eind juli een 12-jarig meisje gewond aan haar nek. De recherche heeft de tips gekregen nadat in augustus een compositietekening van de man werd getoond. 'Maar we hebben de hulp van het publiek echt nog nodig', zegt een woordvoerder.

Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 7 september. Meer zaken zijn hier te vinden.

UPDATE: Donderdagavond 16 september is een minderjarige jongen uit 's-Gravenzande aangehouden. Het rechercheteam ontving een aantal zeer interessante tips, waarbij de verdachte in beeld kwam.

Het meisje van 12 jaar is op donderdagmiddag 29 juli samen met een even oud vriendinnetje in Parkje Buitenhof aan de Van Rijslaan in Delft. Ze zitten op een heuvel die 'de Berg' wordt genoemd. 'Ze zaten in het gras met elkaar te tutten. Foto's en filmpjes maken, bloemetjes plukken… dingen die kinderen van 12 jaar nog doen', vertelt de vader van de vriendin van het slachtoffer.

Het park in Delft
Het park in Delft © Omroep West

Er staat dan al een tijdje een jonge man bij één van de bomen in het park. Hij kijkt wat om zich heen en is af en toe met zijn telefoon bezig. Rond 15.45 uur komt hij plotseling op de meisjes af. Hij heeft een mes in zijn hand en maakt daarmee een stekende beweging naar de nek van één van de kinderen. 'Het ging heel snel. Mijn dochter kon alleen maar roepen: rennen! Toen zijn ze weggerend. Pas later merkten ze dat haar vriendinnetje echt geraakt was in haar nek en dat haar rug onder het bloed zat', zegt de vader.

Opgevangen bij BSO

De dader rent weg richting het water, de meiden vluchten naar een nabijgelegen buitenschoolse opvang. Daar worden ze opgevangen en worden de hulpdiensten gebeld. Het slachtoffer is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht om te worden behandeld aan haar verwonding.

'Ik vertrouw de kinderen blindelings', vertelt de vader van de vriendin van het 12-jarige slachtoffer. 'Maar ik vertrouw de buitenwereld niet meer. Ik kan me namelijk niet voorstellen dat iemand het gemunt heeft op twee meisjes van twaalf. Ik was heel boos, wie heeft er wat met mijn dochter gedaan? Maar aan de andere kant denk ik ook: met die dader is er iets niet goed, anders doe je dit niet. Hij heeft ook hulp nodig.'

Bruikbare tips

Op basis van de verklaringen van het slachtoffer en haar vriendin is een compositietekening gemaakt, die begin augustus al door de politie is verspreid in de hoop de man te vinden. De oproep leverde bruikbare tips op, waarbij namen zijn genoemd. Die worden nu onderzocht, maar meer informatie over het steekincident blijft welkom.

De rechercheurs hebben al meerdere getuigen gesproken, maar wie de man daar toen ook zag, wordt gevraagd zich te melden. De politie heeft dinsdag een 'sms-bom' verstuurd: mensen die rond dit incident aanwezig waren in het park in Delft, hebben een sms ontvangen met een oproep over deze zaak.