Instellingen

Aladdin op Scheveningen: 'Miljoenen kristallen en een vliegend tapijt'

DEN HAAG - Een olielamp, een charmante straatdief, een prinses, een geest en een vliegend tapijt. Dat zijn de ingrediënten voor de Disneymusical Aladdin. Vanaf 18 september speelt deze musical in het AFAS Circustheater op Scheveningen. Dinsdag heeft de cast officieel haar intrek in het theater genomen. De rol van prinses Jasmine wordt gespeeld door Keoma Aidhen, die dolblij is dat ze na de verplichte coronabreak van ruim een jaar nu eindelijk weer kan zingen en spelen.
Het wereldberoemde verhaal uit Duizend-en-één-nacht over de charmante straatdief Aladdin en prinses Jasmine zou in het najaar van 2020 te zien zijn. Door de coronamaatregelen werd het uiteindelijk een jaar uitgesteld. Aidhen is opgetogen dat de repetities weer zijn begonnen. Hiervoor speelde ze mee in de Duitse versie van Aladdin. Daar ligt voor haar ook een grote uitdaging vertelt ze. 'Ik moest de tekst in het Nederlands leren en de Duitse versie volledig wissen.'
Aladdin is gebaseerd op de succesvolle Disney-animatie uit 1992 over een straatjongen die in het bezit komt van een toverlamp met een geest die hem drie wensen geeft. De show wordt over de hele wereld opgevoerd. Toch zijn er verschillen per productie vertelt Aidhen. 'De geest heeft veel humor en die grappen worden per land aangepast om te kijken wat er werkt.' Zelfs bij de Duitsers, die niet om hun humor bekend staan, viel de geest met zijn grappen in geode smaak. De Nederlandse vertaling is van de hand van Erik van Muiswinkel.
Het is voor Aidhen de eerste keer dat ze in het Circustheater staat. 'Dit is zo'n groots theater, het past echt perfect bij de show. Het is een kleurrijke musical, met miljoenen Swarovski kristallen en een vliegend tapijt', lacht ze.