Vrouw tien kilometer voor Wassenaarse kust uit zee gered

De vrouw wordt uit het water gered
De vrouw wordt uit het water gered © Kustwacht Nederland
WASSENAAR - De Kustwacht heeft woensdagochtend een vrouw uit zee bij Wassenaar gered. Ze zwom op dat moment tien kilometer uit de kust en is door een helikopter opgepikt en naar het ziekenhuis gebracht met onderkoelingsverschijnselen. De Kustwacht onderzoekt nog hoe de vrouw daar terecht is gekomen.
De vrouw werd gevonden door een Belgisch zeiljacht dat toevallig op die plek voer. Het slachtoffer zwaaide naar het jacht, om aan te geven dat ze hulp nodig had. De opvarenden van het jacht hebben geprobeerd de zwemster aan boord te krijgen. Omdat dit niet lukte werd de Kustwacht ingeschakeld. De Kustwacht schakelde direct een SAR (search and rescue)-helikopter in en stuurde de reddingsboot uit Scheveningen naar de vrouw toe.
De Kustwacht maakte deze beelden van de redding:
Vrouw tien kilometer voor kust uit Noordzee gered
Doordat het zeiljacht bij de vrouw was blijven liggen, was de Kustwacht binnen enkele minuten ter plekke en kon de vrouw uit het water worden gehaald. 'De vrouw droeg gelukkig een overlevingspak', vertelt een woordvoerder van de Kustwacht over de reddingsoperatie. Dit is een speciaal pak dat vaak door mensen aan boord van vissersboten en plezierjachten wordt gedragen waarmee mensen als ze in het water terechtkomen kunnen blijven drijven. Daarnaast had het zeiljacht een reddingsvest toegeworpen.
Het zeiljacht bleef bij de vrouw in het water | Foto Kustwacht Nederland
Het zeiljacht bleef bij de vrouw in het water | Foto Kustwacht Nederland

Niet bekend hoe vrouw in water kwam

De vrouw is door de Kustwacht naar het ziekenhuis gebracht. Een woordvoerder zegt dat het slachtoffer geluk heeft gehad dat ze zo snel gevonden is. Het is niet bekend hoe het met haar is. Ook weet de Kustwacht nog niet hoe de vrouw zo ver voor de Wassenaarse kust in het water terecht is gekomen.