Vrouw (24) uit Den Haag overleden na aanrijding in Frankrijk

Bloemen, kaarsjes en foto's op de plek van de aanrijding
Bloemen, kaarsjes en foto's op de plek van de aanrijding © Larep.fr
DEN HAAG - In het Franse Saint-Denis-en-Val is een 24-jarige vrouw uit Den Haag overleden. Dat bevestigt het ministerie van Buitenlandse Zaken aan Omroep West. Het slachtoffer overleed nadat ze werd aangereden door een automobilist, die vermoedelijk onder invloed was van alcohol.
De aanrijding was ruim twee weken geleden in Saint-Denis-en-Val, vlak onder de stad Orléans. De burgemeester van het dorp zei eerder tegen Franse media dat de Haagse fietsster werd aangereden door een automobilist die veel te hard zou hebben gereden. De man zou zijn gevlucht, maar werd een dag later op basis van camerabeelden gearresteerd.
Het Openbaar Ministerie (OM) in Frankrijk wil tegenover Omroep West niets zeggen over de aanrijding. La République du Centre, een Franse krant, meldt dat de 30-jarige verdachte uit Orléans heeft toegegeven dat hij die bewuste avond 'een paar drankjes' op had. Verder heeft hij volgens de krant verklaard op het moment van de aanrijding wel iets te hebben gevoeld, maar hij dacht dat hij een stoep had geraakt.

Bloemen en kaarsjes

De 24-jarige Haagse werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht, maar overleed een paar dagen later. Het ongeluk zorgde voor verdriet en verontwaardiging in het dorp. Op de plek van de aanrijding hebben mensen bloemen gelegd en kaarsjes aangestoken.
Bloemen, kaarsjes en foto's op de plek van de aanrijding
Bloemen, kaarsjes en foto's op de plek van de aanrijding © Larep.fr
Het ministerie van Buitenlandse Zaken laat weten dat de Nederlandse ambassade heeft gezorgd voor consulaire bijstand in Frankrijk.