Acht mensen naar ziekenhuis na brand in Haagse supermarkt

DEN HAAG - In de nacht van woensdag op donderdag heeft rond 3.45 uur een brand gewoed in een supermarkt aan de Draaistraat in de Haagse Molenwijk. Acht mensen moesten naar een ziekenhuis nadat zij rook hadden ingeademd. De brand is inmiddels onder controle, de meeste bewoners zijn intussen weer thuis.
Hoe de brand heeft kunnen ontstaan, is nog niet duidelijk. Van drie woningen die nog niet zijn vrijgegeven, worden de bewoners door de brandweer ergens anders naartoe gebracht.

'Duizelig door de rook'

Bewoner Nick vertelde donderdagochtend dat hij wakker werd van de sirene van de brandweer. 'Het was heel luidruchtig, ineens stond er brandweer voor de deur. We gingen gelijk naar beneden om te kijken wat er gebeurde. Al snel was ik duizelig omdat ik iets teveel rook had ingeademd'. Na een korte check in het ziekenhuis mocht hij weer naar huis.
Bobby woont ook vlakbij de supermarkt, hij werd uit zijn huis gehaald. 'Ik hoorde de deurbel niet, dus onze deur is ingeslagen. Toen ik naar de deur liep zag een brandweerman en heel veel rook. Nadat ik mijn huisgenoot wakker maakte heb ik snel kleren aangedaan en naar ben ik naar buiten gegaan.' Bobby mag vanwege onderzoek nog niet naar huis vandaag.
Bobby (links) en Nick (rechts) zijn weer terug uit het ziekenhuis
Bobby (links) en Nick (rechts) zijn weer terug uit het ziekenhuis © Omroep West

Eigenaar aangeslagen

De eigenaar van de supermarkt staat er aangeslagen bij op de hoek van de straat. 'Om 4.30 uur hebben buurtbewoners me gebeld. Ik weet niet hoe het er binnen uit ziet, ik mag nog niet beneden kijken. Ik moet wachten tot de experts komen en alles onder controle is', vertelt de man bij West Wordt Wakker.
De brandweer heeft de eigenaar verteld dat hij vandaag niks kan doen vanwege het onderzoek. Morgen hoort de eigenaar pas meer.