Geredde vrouw voor kust Wassenaar ging 'gewoon stukje zwemmen'

De vrouw wordt uit het water gered
De vrouw wordt uit het water gered © Kustwacht Nederland
WASSENAAR - De vrouw die woensdag tien kilometer uit de kust van Wassenaar gered moest worden 'ging gewoon een stukje zwemmen'. Dat heeft de Kustwacht laten weten. Hoe ze zo ver weg heeft kunnen drijven, is nog niet duidelijk.
Een Belgisch zeilschip ontdekte de vrouw woensdag kilometers uit de kust. De vrouw wist door naar de boot te zwaaien de aandacht van de schippers te trekken, waarna deze hebben geprobeerd de zwemster aan boord te hijsen. Toen dit echter niet lukte, werd de Kustwacht ingeschakeld.
Vrouw tien kilometer voor kust uit Noordzee gered
Die bedachten zich geen moment en kwamen met een schip vanuit de haven van Scheveningen en een helikopter naar het zeiljacht, dat bij de vrouw was blijven liggen. De vrouw kon door de helikopter aan boord worden gehaald en met onderkoelingsverschijnselen naar het ziekenhuis worden gebracht.

Niet van plan zo ver uit te komen

Hoe de vrouw kilometers op zee terecht is gekomen, is ook donderdag nog niet helemaal duidelijk. Wel heeft de Kustwacht laten weten dat de vrouw niet van boord is geslagen. Volgens een woordvoerder ging ze een stukje zwemmen en was ze niet van plan om zo ver van de kust terecht te komen. De vrouw raakte waarschijnlijk gedesoriënteerd of kwam vast te zitten in een stroming, maar de precieze oorzaak is nog onduidelijk, aldus een woordvoerder van de Kustwacht.
Volgens de Kustwacht heeft de vrouw geluk gehad dat ze zo snel gered kon worden. Volgens een woordvoerder van de politie ligt de vrouw donderdag nog in het ziekenhuis. Vanwege privacyredenen doet de politie verder geen uitspraken over de toestand van de vrouw.