Automobilist sleurt motoragent mee en probeert dienstwapen af te pakken

De Mini Cooper van de verdachte
De Mini Cooper van de verdachte © Regio15
ZOETERMEER - Een motoragent is donderdagavond lichtgewond geraakt nadat hij op de A12 bij Zoetermeer door een automobilist werd meegesleurd. Dat meldt de politie. De bestuurder, een 22-jarige man uit Bergschenhoek, probeerde eveneens het dienstwapen van de agent af te pakken. De man rende na het voorval weg en werd later aangehouden.
De motoragent werd rond 21.20 uur ingehaald door een Mini Cooper die veel te hard reed. De agent ging de auto achterna en zette de bestuurder ter hoogte van een parkeerplaats langs de A12 aan de kant.
Toen de agent de bestuurder aansprak, rook hij direct een sterke alcohollucht. Nadat de bestuurder gevraagd werd zijn identiteitsbewijs te laten zien, stapte hij opeens weer in zijn auto.

Dienstwapen

De man probeerde hierop de auto te starten en weg te rijden. De agent probeerde de automobilist tegen te houden, maar die gaf gas waardoor de agent, die nog maar half in de auto zat, werd meegesleurd.
Uiteindelijk belandde de agent ook in de auto. De auto reed vervolgens verder de parkeerplaats op. In de auto werd de agent door de bestuurder belaagd, waarbij de verdachte het dienstwapen probeerde af te pakken. De verdachte bleef zich verzetten tegen zijn aanhouding.

Poging doodslag

Toen de auto stil kwam te staan, ging de verdachte ervandoor. De man sprong een sloot in en rende verder, maar na enige tijd staakte hij zijn vlucht en konden de ter hulp geschoten agenten hem aanhouden.
De agent heeft aangifte gedaan van poging doodslag. De verdachte weigerde mee te werken aan een alcoholtest, zijn rijbewijs is ingevorderd. Maandag zal de verdachte worden voorgeleid aan een rechter-commissaris. De agent maakt het naar omstandigheden redelijk goed.