Ramkrakers bij Intertoys in Voorburg lijken het gemunt te hebben op lego en Pokémon

Een ruit van de winkel is gesneuveld
Een ruit van de winkel is gesneuveld © Regio15
VOORBURG - Speelgoedwinkel Intertoys aan het Koningin Julianaplein in Voorburg is vrijdagavond het doelwit geweest van ramkrakers. De gevel van de winkel is geramd met een witte bestelbus. De dieven lijken het volgens de area-manager van Intertoys gemunt te hebben op lego en Pokémon-artikelen.
De ramkraak gebeurde vrijdag even na 21.30 uur. 'Een deel van de gevel is kapot', zegt de manager van Intertoys zaterdagmorgen. 'Gelukkig zijn we voorbereid op dit soort gekkigheid en hebben we gelaagd glas in de pui, daarom hebben ze weinig kunnen uithalen'.
Een ramkraak op een speelgoedwinkel lijkt niet voor de hand te liggen. 'Maar hier gaat heel wat geld in om', vertelt de manager. 'Door het programma Lego Masters is lego ontzettend populair geworden en ook Pokémon is veel geld waard. Ze zaten ook precies in die hoek met de ramkraak.'

Straks opruimen

Zaterdag blijft de vestiging van Intertoys gesloten. 'Straks komen de hulptroepen en dan gaan we met z'n allen opruimen. Maandag gaan we dan weer open. Gelukkig is er niemand gewond geraakt en is er alleen materiele schade. En een beetje emotionele schade.' Of bij de ramkraak veel is buitgemaakt wil de manager niet zeggen. Volgens de politie is het nog onduidelijk of er iets is weggenomen.
Direct na de ramkraak gisteravond begon de politie met een zoekactie, waarbij ook een politiehelikopter is ingezet. Getuigen hadden gezien dat de pui werd geramd door twee mannen in een witte bestelbus en gaven ook het kenteken van de bus door.

Verkeerde bus

Tijdens die zoekactie volgde de politiehelikopter eerst een witte bus die niet bij de ramkraak betrokken bleek te zijn. Daarna werd de bus die daar waarschijnlijk wel voor is gebruikt, gevonden aan de Soesterbergstraat in Den Haag.
De bus is in beslag genomen voor onderzoek. Er is nog niemand aangehouden voor de ramkraak. Mensen die iets hebben gezien of gehoord dat ermee te maken heeft, worden gevraagd de politie te bellen.