Ongeneeslijk zieke Dani (21) krijgt voetbalshirts van Messi en Ronaldo

Dani Ebben met voetbalshirts in handen van Van Ewijk en Ziyech
Dani Ebben met voetbalshirts in handen van Van Ewijk en Ziyech © Instagram @daantje.99
DEN HAAG - Voetballiefhebber Dani Ebben kan zijn geluk niet op. Grote namen in de voetbalwereld sturen massaal hun shirts op naar de 21-jarige Hagenaar. Toch zit er een zwart randje aan. Zo heeft Dani onlangs te horen gekregen dat hij na een reeks van behandelingen niet meer lang te leven heeft.
De ADO-fan in hart en nieren werd afgelopen zaterdag met een groot onthaal ontvangen door zijn eigen club KMD Wateringen. Zijn voetbalvrienden droegen allemaal een shirt met de foto van Dani erop en dat was niet zonder reden. Hij werd in juli 2018 gediagnosticeerd met de ziekte kanker, dat later resulteerde in uitzaaiingen naar zijn wang, hals en longen. Vorige week kreeg Dani te horen dat hij na een lang ziekteproces van chemo's en operaties is uitbehandeld.
De verzameling is inmiddels uitgebreid met voetbalshirts van profvoetballers Messi, Ronaldo, Ziyech en - van eigen bodem - Eljero Elia. Ook zijn diverse ADO-spelers bij hem thuis geweest, onder wie Sem Steijn en Thomas Verheydt, om hem een hart onder de riem te steken. 'Dat geeft veel steun en doet je goed', legt Dani uit.

Voetbaljongen

Zijn verzameling begon als ballenjongen. Hij kreeg toen af en toe een shirt mee, waardoor dat gevoel begon te kriebelen. 'Toen ik te horen kreeg dat ik ben uitbehandeld, besloot ik mijn hobby weer op te pakken', vertelt Dani. Hij is niet van plan om de tientallen shirts te laten verstoffen.
'Ik heb met mijn ouders afgesproken dat mijn kamer een klein museum wordt en de shirts worden ingelijst.' Op die manier blijft de herinnering in leven. Inmiddels stapelen de shirts zich op en heeft hij zelfs plannen om uit te breiden. 'Mijn vader is aannemer dus als er een schuur bij moet worden bijgebouwd, kan hij dat mooi doen', zegt Dani lachend.

Hele dag bezoek

Ondanks de mooie en hartverwarmende reacties, staat Dani er ook bij stil dat hij niet meer beter zal worden. 'Het is een trieste situatie. Daarom probeer ik zo lang het kan nog volop te genieten van het leven.' En dat doet hij niet alleen. Dagelijks krijgt hij de hele dag bezoek van familie en vrienden. Ook via sociale media krijgt hij veel steun. 'Dat is super mooi om te lezen en doet mij veel.'
Dani krijgt dagelijks via Instagram berichten binnen van mensen die hem voetbalshirts willen opsturen. Hij wil graag zijn collectie uitbreiden en doet daarom een oproep om zijn account te volgen en hem via een privébericht te benaderen als je nog een shirt over hebt.