Verdachte van reeks straatroven aangehouden na tips van kijkers Team West

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie © Politie
DEN HAAG - Een 28-jarige man uit Den Haag is aangehouden, nadat het opsporingsprogramma Team West afgelopen dinsdag beelden van hem toonde. Hij wordt verdacht van het plegen van een serie straatroven in het Haagse stadsdeel Laak. De slachtoffers werden daarbij beroofd van hun tas, portemonnee of sieraden.
Op bewakingsbeelden was de werkwijze van de man te zien. Hij reed op een scooter op de slachtoffers af en griste in het voorbijgaan hun waardevolle spullen mee. De straatrover sloeg zeker zeven keer toe in juni, juli en augustus, met name in de omgeving van het Jonckbloetplein en de Goeverneurlaan. Gezien de werkwijze hield de politie er rekening mee dat hij vaker had toegeslagen en niet schroomde om meer slachtoffers te maken.
Nadat de beelden van de verdachte in Team West werden getoond, kreeg de recherche een aantal bruikbare tips binnen. Die leidden tot de aanhouding van de 28-jarige Hagenaar. Hij is vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris, die besloot dat hij nog veertien dagen langer vast blijft zitten.