Onderzoek naar bijna jaar geleden vermoorde Gita (35) duurt voort, OM ontevreden

Onderzoek na de vondst van een dode vrouw in de Wognumstraat
Onderzoek na de vondst van een dode vrouw in de Wognumstraat © Regio15
DEN HAAG - Het is bijna een jaar geleden dat de politie het levenloze lichaam van de 35-jarige Gita in haar woning aan de Wognumstraat in Den Haag vond, maar het onderzoek naar haar dood is nog in volle gang. Dat bleek maandag tijdens een pro-formazitting in de rechtbank tegen haar ex-vriend, de 27-jarige Boris S. Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt hem ervan Gita door verwurging om het leven gebracht te hebben.
Haar familie gaf op 9 oktober vorig jaar de vrouw op als vermist. Ruim twee weken later vonden agenten haar lichaam onder een stapel spullen in haar woning. Ze waren er al twee keer eerder naar binnen gegaan, maar hadden Gita toen niet opgemerkt. Dat gebeurde pas tijdens het derde bezoek van de agenten.
Het OM gaat ervan uit dat haar lichaam er de hele tijd heeft gelegen en dat S. in die tijd in haar woning verbleef. Een taalwetenschapper heeft onderzocht of de berichten vanaf de telefoon van Gita in die periode door iemand anders, haar ex-vriend, zijn opgesteld en verzonden. Tijdens de zitting maandag bleek dat het OM ontevreden is over deze uitkomsten. De officier van justitie vroeg de rechtbank om een nieuwe expert te benoemen.

Seksueel contact

De twee advocaten van Boris S. willen meer weten over het dna van de man, dat is aangetroffen in de hals van het slachtoffer. Ze gaan ervan uit dat hun cliënt niet schuldig is en denken dat het dna-spoor mogelijk afkomstig is van seksueel contact tussen Gita en haar ex-vriend. Forensische experts zouden daar uitsluitsel over moeten geven.
Boris S. was maandag niet op de pro-formazitting. Hij wordt de komende tijd in het Pieter Baan Centrum onderzocht op geestelijke stoornissen. De rechtbank maakt komende vrijdag bekend welke onderzoekwensen ze van het OM en de advocaten inwilligt.