Vader van overleden Carlo doet emotionele oproep aan getuigen: 'Het is geen snitchen'

De gedenkplek voor Carlo op de boulevard in S'Arenal
De gedenkplek voor Carlo op de boulevard in S'Arenal © NOS
WADDINXVEEN - De vader van Carlo Heuvelman uit Waddinxveen roept getuigen van de mishandeling van zijn zoon, die door uitgaansgeweld op Mallorca om het leven kwam, op zich te melden. 'Het is geen snitchen, dit is iets heel ernstigs. Het gaat om zinloos geweld.' Die oproep doet hij dinsdagavond in het tv-programma Opsporing Verzocht.
De 27-jarige Carlo werd in de vroege ochtend van 14 juli ernstig mishandeld op Mallorca in het uitgaansleven. Hij was nog geen dag met z'n vrienden op het eiland. Zijn vader vertelt in de uitzending onder andere hoe Carlo zich verheugde op de vriendentrip en hoe hij klaar was voor een volgende stap met zijn vriendin.
Vader en moeder Heuvelman zagen hun kind pas voor het eerst weer toen hij in een diepe coma in het ziekenhuis lag. Hier overleed hij een paar dagen later. 'Weet je, aan de ene kant hoop je dat het goed komt, maar aan de andere kant... als hij blijft leven, hoe wil hij dat dan? Het is natuurlijk zeer lastig als je voor je zoon zo'n besluit moet nemen. Ik ben blij dat ik dat niet heb hoeven doen.'

'Dit is geen winkeldiefstal'

Carlo's vader doet zijn verhaal in de hoop alle getuigen en alle filmpjes die er rond de fatale mishandeling zijn te vinden. Nog lang niet iedereen die daar die avond was, heeft zich namelijk gemeld.
De vader van de omgekomen Waddinxvener hoopt dat getuigen zich over hun schroom heen zetten. 'Dit is geen winkeldiefstal, dit is iets superernstigs. Pak je verantwoordelijkheid. Je wilt toch niet dat dit iemand overkomt die jij kent. Help ons de verdachten gestraft te krijgen.'

Getuigen in beeld

Carlo's vader omschrijft in de uitzending hoe de jongeman vooruit keek naar de vakantie met zijn vrienden. De dinsdagavond voor zijn dood stuurde hij nog een vrolijke selfie naar zijn familie.
De politie toont in de uitzending beelden van een aantal getuigen die zich nog niet hebben gemeld. Zij hebben mogelijk belangrijke informatie over die avond in de badplaats El Arenal.

Twee meisjes

Er zijn inmiddels ruim vijftig getuigen gehoord, maar de politie zoekt er nog vier, onder andere twee meisjes die zich meteen na de mishandeling over Carlo hebben ontfermd. De politie vermoedt dat het om Nederlanders gaat.
De groep verdachten vluchtte na de mishandeling naar Nederland en de Spaanse justitie droeg de zaak daarna over aan het Nederlandse Openbaar Ministerie. Inmiddels zijn er al zes verdachten opgepakt, zij zitten allemaal nog vast.