Twee nieuwe verdachten vast voor uitgaansgeweld Mallorca waarbij Carlo omkwam

Politie in Playa de Palma
Politie in Playa de Palma © ANP
WADDINXVEEN - De politie heeft woensdagochtend twee nieuwe verdachten aangehouden in het onderzoek naar de gewelddadigheden op Mallorca, waarbij de 27-jarige Carlo Heuvelman uit Waddinxveen om het leven kwam. De verdachten zijn twee mannen uit Hilversum van 18 en 19 jaar oud. Ze worden verdacht van het plegen van openlijk geweld.
De beide mannen worden op dit moment verhoord door de politie. In totaal zitten er nu acht verdachten vast, allen uit Hilversum. Dinsdagavond werd er in het TV-programma Opsporing Verzocht aandacht besteed aan de fatale mishandeling en het geweld op Mallorca. De vader van de omgekomen Carlo deed daarbij een emotionele oproep aan getuigen om zich te melden.
Ook werd mensen die beschikken over beelden en deze nog niet met de politie hebben gedeeld, opgeroepen dit alsnog te doen. 'De politie krijgt liever een foto of een filmpje dubbel dan helemaal niet', was de oproep. Er kwamen zeventien nieuwe tips binnen. Het is niet duidelijk of het tweetal is aangehouden naar aanleiding van deze tips.

'Toekomst jonge vent vernietigd'

De gewelddadigheden vonden plaats in de vroege ochtend van 14 juli in El Arenal op Mallorca, in een horecagelegenheid en vervolgens op de boulevard. Meerdere mensen raakten hierbij gewond. Bij het tweede incident op de boulevard raakte de 27-jarige Carlo uit Waddinxveen zo ernstig gewond dat hij vier dagen later kwam te overlijden.
De zware mishandelingen zorgden voor een noodlottig einde van de vakantie van Carlo en zijn vrienden. En dat nota bene op de eerste dag van wat een mooie en gezellige week had moeten worden. 'Carlo had echt uitgekeken naar deze vakantie', vertelde zijn vader. 'Een dag ervoor stond hij nog voor mijn neus en hebben we even staan praten. Hij had er echt zin in om met zijn vrienden weg te gaan. De daders hebben de toekomst van een jonge vent vernietigd.'