Instellingen

Landelijk treinverkeer lange tijd plat, hele avond minder treinen

Station Alphen aan den Rijn
Station Alphen aan den Rijn © John van der Tol
DEN HAAG - Door een groot communicatieprobleem lag enige tijd het treinverkeer in heel Nederland plat. Een telefoonstoring zorgde ervoor dat er geen communicatie mogelijk was tussen de verkeersleiding en machinisten. Als gevolg was het treinverkeer op de meeste plekken in het land ontregeld en waren er diverse treinen gestrand. Langzamerhand wordt het treinverkeer weer opgestart. De NS verwacht nog de gehele avond problemen op het spoor.
Om ongelukken te voorkomen werd het treinverkeer uit voorzorg stilgelegd. Daardoor stonden veel treinen op een andere plek dan ze moeten staan. Dit maakt het opstarten van het treinverkeer lastig. Naar verwachting zal het nog de hele avond duren voordat alle treinen weer volledig op het geplande traject rijden. Veel treinen staan door de stillegging op een andere plek op het spoor. Reizigers wordt aangeraden waar mogelijk hun treinreis uit te stellen.
Een aantal treinen was op het moment van de verstoring nog aan het rijden. De treinen van NS zijn gecontroleerd tot stilstand gebracht. Onder andere een trein in Voorhout bleef daarom vlak voor het perron stilstaan. Reizigers zijn naar het station geleid.