Minderjarige opgepakt voor steken 12-jarig meisje in Delfts park

© Regio15
DELFT - Een minderjarige jongen uit 's-Gravenzande is donderdagavond aangehouden voor de steekpartij in Delft, waarbij een 12-jarig meisje gewond raakte. Ze werd eind juli in Parkje Buitenhof in haar nek gestoken. Na de aanval vluchtte ze naar een nabijgelegen buitenschoolse opvang, waar ze werd opgevangen.
Het meisje van 12 zat in met een even oud vriendinnetje in het park, toen ze plotseling van achteren met een mes werd gestoken. De medewerkers van de BSO die het gewonde slachtoffer binnenlieten, kenden het meisje en haar vriendin omdat ze op de school zitten waar deze organisatie ook de 'overblijf' regelt. Het meisje werd binnengelaten door de medewerkers, die meteen alle deuren dichtdeden en extra controleerden. 'Het was heel spannend voor iedereen omdat je niet weet of de dader er nog achteraan komt', vertelde Daphne Zuiderwijk van de BSO eerder aan Omroep West.
De politie is de man op het spoor gekomen dankzij tips die binnenkwamen na het tonen van een compositietekening van de dader. Die werd een week na de steekpartij vrijgegeven en is vorige week dinsdag ook getoond in de opsporingsprogramma's Team West en Opsporing Verzocht. 'Het rechercheteam ontving een aantal zeer interessante tips waarbij de nu aangehouden verdachte in beeld kwam. De minderjarige verdachte is ingesloten aan een politiebureau waar hij later zal worden gehoord', meldt de politie. Omdat hij minderjarig is, wordt zijn exacte leeftijd niet bekend gemaakt.