Aanhouding na steekpartij in Voorhout, maar dader wordt nog gezocht

Het slachtoffer wordt meegenomen op een brancard
Het slachtoffer wordt meegenomen op een brancard © Regio15
VOORHOUT - Bij een steekpartij in Voorhout is in de nacht van vrijdag op zaterdag een 21-jarige man uit die plaats gewond geraakt. De politie heeft iemand aangehouden die er mogelijk bij is betrokken, maar is nog op zoek naar de dader.
Het slachtoffer liep rond 0.15 uur met twee vrienden over het Kerkzicht in het centrum van het dorp, toen er ruzie ontstond met twee andere mannen, meldt de politie. Eén van die mannen stak de Voorhouter neer, daarna renden de twee weg. Het slachtoffer is behandeld door ambulancepersoneel en daarna naar het ziekenhuis gebracht.
Na de steekpartij heeft de politie onderzoek gedaan in de buurt. Er is een 18-jarige man uit Abbenes aangehouden omdat hij mogelijk betrokken zou zijn bij de steekpartij, maar degene die heeft gestoken wordt nog gezocht. Het gaat om een magere jongen van ongeveer 17 jaar oud. Hij heeft een blanke of licht getinte huidskleur en droeg een zwarte jas, joggingbroek en een pet of muts. Mensen die de ruzie of het steken hebben gezien, worden gevraagd contact op te nemen met de politie.

Druk vanwege kermis

De steekpartij gebeurde vlakbij de kermis in Voorhout. Het was vanwege de kermis vrijdagavond druk in het centrum van het dorp. Omdat het maximaal aantal bezoekers van 750 op het terrein was bereikt, werden mensen rond 21.30 uur door de Oranje Vereniging Voorhout gevraagd om niet meer te komen. 'Bij de kermis staat nu een lange wachtrij. Gelieve niet meer te komen op dit moment, maar morgen uw bezoek te plannen', schreef de vereniging op Facebook.
Een woordvoerder van de politie laat weten dat vanwege de drukte de politie korte tijd is ingezet rond het kermisgebied. Daarna werd het weer rustig. Zaterdag is de laatste dag dat de kermis in Voorhout is geopend.