Instellingen

Rijswijkse wethouder Björn Lugthart wordt nieuwe burgemeester Pijnacker-Nootdorp

Björn Lugthart
Björn Lugthart © Najib Nafid

PIJNACKER-NOOTDORP - Björn Lugthart is door de gemeenteraad van Pijnacker-Nootdorp voorgedragen als nieuwe burgemeester. Maandagavond werd zijn benoeming tijdens de gemeenteraadsvergadering bekendgemaakt. Op dit moment is de 41-jarige Lugthart nog wethouder en eerste locoburgemeester in de gemeente Rijswijk.

Uit negentien kandidaten die hebben gesolliciteerd voor het burgemeesterschap van Pijnacker-Nootdorp, is de toegankelijke en daadkrachtige houding van Lugthart opgevallen. Volgens de benoemingscommissie 'kenmerkt hij zich als een energieke, innemende en samenbindende persoonlijkheid. Hij is toegankelijk en daadkrachtig en past daarmee – zowel qua mens als qua ervaring – uitstekend in het profiel die de gemeenteraad heeft opgesteld.'

Lugthart volgt Francisca Ravestein op, die eind maart haar vertrek aankondigde. Haar ambtstermijn liep eigenlijk nog tot oktober 2022, maar ze gaat vervroegd met pensioen om de nieuwe burgemeester de gelegenheid te geven vóór de gemeenteraadsverkiezingen te beginnen. De nieuwe burgemeester zal dan ook op 17 januari officieel worden geïnstalleerd.