Instellingen

Melle Tuik nieuwe radiopresentator 'West komt Thuis'

Melle Tuik.
Melle Tuik. © Gaby Kuipers
DEN HAAG - Radio West is een nieuwe presentator rijker. Vanaf maandag 4 oktober presenteert Melle Tuik dagelijks het programma 'West komt Thuis'. De 54-jarige Tuik is eerder te horen geweest als nieuwslezer bij Radio West en presenteerde ook bij bij KX Radio, Holland Centraal, Sleutelstad FM en Ice Radio.
Vanaf 4 oktober is hij op werkdagen tussen 16.00 en 19.00 uur te horen in 'West komt Thuis'. In het programma wordt de (nieuws)dag voor je samengevat, afgewisseld met muziek, weer en verkeer. Melle Tuik is geboren in Rotterdam, ging naar de middelbare school in Gouda en woont sinds zijn studie in Leiden, waar hij internationaal recht studeerde. Al vanaf jonge leeftijd is radio maken en muziek draaien zijn passie.
'Op de lagere school draaide ik al plaatjes', zegt Melle lachend. Tijdens zijn studie startte hij bij Streekomroep Rijnland, een van de voorgangers van Holland Centraal, waar hij later nog bestuursvoorzitter werd. 'Eind jaren negentig was ik inmiddels getrouwd, werd ik vader en had ik een drukke baan, dus heb ik de rationele beslissing genomen om radio vaarwel te zeggen en mij te concentreren op een maatschappelijke loopbaan. Maar de radiowereld bleef trekken. Uiteindelijk heb ik rond 2010 besloten weer radio te gaan maken.'

'Op radio storten'

Hij heeft veel zin om binnenkort aan zijn eigen radioshow te beginnen. 'Ik kan me nu helemaal op radio gaan storten, met een programma waarbij de hoofdlijnen bekend zijn, maar waarin ik ook veel vrijheid heb.' Radio West kun je beluisteren via 89.3 FM, online en via DAB+.