Instellingen

Nieuwe getuigen melden zich in Mallorca-zaak, meer tips en beeldmateriaal binnengekomen

De gedenkplek voor Carlo op de boulevard in S'Arenal
De gedenkplek voor Carlo op de boulevard in S'Arenal © NOS
WADDINXVEEN - In het onderzoek naar de fatale mishandeling van de 27-jarige Carlo Heuvelman uit Waddinxveen op Mallorca hebben zich nieuwe getuigen gemeld. Dat maakte de politie dinsdagavond bekend tijdens de uitzending van Opsporing Verzocht. De politie heeft twee mannelijke getuigen gesproken en heeft daarnaast zo'n 20 tips en nieuw beeldmateriaal ontvangen.
Vorige week deed de vader van Carlo nog een oproep aan getuigen om zich te melden tijdens de uitzending van Opsporing Verzocht. De vader voerde het woord namens de familie. Volgens de politie heeft die oproep tot nieuwe informatie en getuigen geleid. 'Die oproep van vorige week is heel zinvol geweest', aldus de woordvoerder.
Tijdens de uitzending werden geblurde beelden van vier getuigen getoond: twee mannen en twee vrouwen. De politie heeft de twee mannen inmiddels kunnen spreken, maar is nog op zoek naar de vrouwen die zich over Carlo ontfermd zouden hebben. "Dat zou ook kunnen betekenen dat ze bijvoorbeeld niet uit Nederland komen. Iedereen die iets over ze weet, spreken we nog heel erg graag", gaf de woordvoerder aan.

Nog vijf verdachten vast

Het incident waarbij Carlo zwaargewond raakte vond plaats op 14 juli in de populaire badplaats El Arenal op het Spaanse eiland. Die ochtend krijgen meerdere mensen al klappen tijdens een vechtpartij bij een café. Bij het tweede incident op de boulevard werd Carlo Heuvelman dusdanig toegetakeld dat hij een paar dagen later komt te overlijden.
In totaal heeft de politie acht verdachten aangehouden, waarvan en nog vijf vastzitten. De vijf komen allemaal uit Hilversum, en zijn 18 en 19 jaar oud. Alle verdachten behoren tot dezelfde vriendengroep. De eerste openbare zitting in de zaak zal naar verwachting halverwege november plaatsvinden.