Huis in Antwerpen beschoten; arrestatieteam plukt Alphenaar uit bed

De achtervolging eindigde in Rotterdam.
De achtervolging eindigde in Rotterdam. © Jeffrey Jacobs
ALPHEN AAN DEN RIJN - Een man uit Alphen aan den Rijn is dinsdag opgepakt omdat hij een woning in België zou hebben beschoten. In het huis waren op dat moment minderjarigen aanwezig, meldt de politie. Niemand raakte gewond.
De 25-jarige Alphenaar zou het huis, in de regio Antwerpen, op 7 augustus hebben beschoten en ging er vervolgens met een auto vandoor. De Belgische politie probeerde de man nog tegen te houden door een blokkade op de weg, maar de Alphenaar weigerde te stoppen. Hij reed opzettelijk in op een aantal agenten die net op tijd konden wegspringen.
Ondanks schoten van de politie, wist de man toch te ontkomen. Hij scheurde met 200 kilometer per uur richting Nederland, met de politie vlak achter zich. In Rotterdam sprong de Alphenaar uit de auto en wist te ontsnappen.

Arrestatieteam houdt Alphenaar aan

De wagen werd door de politie in beslag genomen. Na onderzoek bleek deze door een 25-jarige Alphenaar te zijn gehuurd. Een arrestatieteam hield de man dinsdagochtend in zijn huis aan. Hij is meegenomen naar het bureau voor verhoor.