Jerrycans met drugsafval gevonden in Stompwijk en Zoetermeer

Het drugsafval werd langs de N206 ter hoogte van Stompwijk gevonden
Het drugsafval werd langs de N206 ter hoogte van Stompwijk gevonden © Regio15
REGIO - In Stompwijk en in Zoetermeer zijn een flinke hoeveelheden jerrycans met onbekende stoffen gevonden. Zeer waarschijnlijk gaat het om drugsafval. Op beide plekken liggen zo'n 30 vaten. Politie, brandweer en een adviseur gevaarlijke stoffen zijn ter plekke om te onderzoeken wat er precies in de vaten zit.
Langs de N206, ter hoogte van Stompwijk, is een flinke hoeveelheid jerrycans met onbekende stoffen gevonden. De politie heeft een plaats delict gemaakt en de Forensische Opsporing ingezet om te onderzoeken waar de jerrycans vandaan komen.
Met linten is een afzetting gemaakt rondom het vermoedelijke drugsafval. De politie zegt nog niet te weten om wat voor soort stoffen het gaat. Na het onderzoek zullen de vaten worden opgeruimd en de grond worden gereinigd.
Er kwamen veel hulpdiensten aan te pas in Stompwijk
Er kwamen veel hulpdiensten aan te pas in Stompwijk © Regio15
Aan de Aziëweg in Zoetermeer is ook een grote hoeveelheid jerrycans gevonden. De politie en brandweer zijn onderweg om te onderzoeken of het om drugsafval gaat. Ook wordt er onderzocht of er een verband is tussen de twee dumpingen.
In Zoetermeer is een grote hoeveelheid volle jerrycans aangetroffen
In Zoetermeer is een grote hoeveelheid volle jerrycans aangetroffen © Regio15