Instellingen

Drukke avondspits door ongelukken op A4 en A12

Het ongeluk op de A12
Het ongeluk op de A12 © MediaTV
REGIO - De avondspits in de regio is donderdag druk verlopen. Er gebeurden diverse ongelukken op de A4 en de A12. Nadat alle wegen weer vrij waren, losten de files maar langzaam op. Rond 19.00 uur zijn vrijwel alle files verdwenen.
Verkeer op de A4 naar Amsterdam had last van een ongeluk bij Zoeterwoude-Dorp, waardoor de vertraging opliep tot een uur. Er werd geadviseerd om te rijden via Wassenaar, over de A12 en de A44. Ook automobilisten van Den Haag naar Rotterdam kwamen op de A4 in de file. Door een ongeluk bij de Ketheltunnel was er vanaf Den Hoorn ongeveer een half uur vertraging. De meest actuele verkeersinformatie is hier te vinden.
Op de A12 stond op het hoogtepunt 18 kilometer file tussen Harmelen en Gouda door een ongeluk. Alleen de rechterrijstrook was open. De ANWB en Rijkswaterstaat gaven het advies om te rijden over de N11 of de A4. Door de omrijders was het druk op de N11, N207, N209, N458 en N459.

A4 bij Roelofarendsveen

Ook op de A4 van Amsterdam naar Den Haag stond een lange file. Bij Roelofarendsveen was de linkerrijstrook dicht na een botsing. Automobilisten kwamen daarom vanaf knooppunt Badhoevedorp in de file.