Instellingen

Scooterrijder zwaargewond na botsing met auto, bestuurder rijdt door

De scooterrijder kwam op de grond terecht
De scooterrijder kwam op de grond terecht © Regio15

ZOETERMEER - Een automobilist is donderdagmiddag op de vlucht geslagen na een aanrijding met een scooter, waarbij de 21-jarige scooterrijder uit Den Haag ernstig gewond raakte. Dat gebeurde op de rotonde van de Amerikaweg en de Buytenparklaan in Zoetermeer. De politie is op zoek naar de bestuurder van de auto.

De auto en de bezorgscooter botsten rond 13.40 uur tegen elkaar. De bestuurder van de scooter viel op de grond en raakte zwaar gewond. De automobilist vertrok zonder zich om het slachtoffer te bekommeren of zijn identiteit achter te laten, meldt de politie. De 21-jarige Hagenaar werd op de rotonde behandeld en is daarna naar het ziekenhuis gebracht.

De politie doet onderzoek en zoekt mensen die het ongeluk hebben zien gebeuren, die dashcambeelden hebben of die meer weten over de betrokken auto. De wagen heeft een kapotte ruit aan de linkerkant. Wie de auto heeft zien rijden of staan in de buurt van de Buytenparklaan, de Amerikaweg of elders in Zoetermeer, wordt gevraagd zich te melden.