Opnieuw brand op dak met zonnepanelen in Delft

Brandweer verricht inspectie
Brandweer verricht inspectie © Regio15
DELFT - Nog geen anderhalve maand geleden vlogen de zonnepanelen op het dak van een nieuwbouwwoning aan de Wissingstraat in Delft in de fik en nu is het weer raak. Vrijdagmiddag is er opnieuw brand ontstaan op het dak van de woning. De oorzaak zou, volgens een woordvoerder van de brandweer, inderdaad weer bij het installatiesysteem van de zonnepanelen liggen.
De brandweer heeft het vuur op het dak van de woning snel kunnen blussen. Door de brand zijn de zonnepanelen gesmolten en zijn de systemen en delen van de dakconstructie blootgelegd. Deze schade was nog niet hersteld, waardoor er bij de tweede brand nog meer schade aan het dak van de woning en de naastgelegen panden is ontstaan.
Nu er voor de tweede keer in korte tijd brand is ontstaan, wordt er door de buurt vraagtekens gezet bij de manier waarop de zonnepanelen zijn aangelegd. Geen onredelijke vraag, aangezien een groot deel van de huizen in de straat is voorzien van zonnepanelen. De brandweer voert dan ook inspectie uit op de daken van de nieuwbouwwoningen en doet onderzoek naar de oorzaak van de brand.