Nieuws

Zo'n duizend mensen protesteren in Den Haag tegen coronapas: 'Ik ben een mens, geen code'

DEN HAAG - In Den Haag is zaterdagmiddag gedemonstreerd tegen het coronatoegangsbewijs, dat is ingevoerd. Naar schatting een kleine duizend tegenstanders van de coronapas liepen tijdens de 'mars tegen het Covid-paspoort' van het Malieveld, langs de Hofvijver naar Plein 1813 en weer terug.
Veel betogers liepen met borden met teksten tegen de coronapas, zoals 'gebruik je IQ in plaats van je QR'. De mars werd georganiseerd door onder meer Nederland in Opstand. Demonstranten hoefden geen anderhalve meter afstand te houden, omdat die regel vanaf zaterdag niet meer geldt. Ze hoefden ook geen coronatoegangsbewijs te laten zien om mee te kunnen doen aan het protest tegen de coronapas.
Demonstratie tegen coronapas in Den Haag: 'Ik ben een mens, geen code'
Op het Malieveld, waar de demonstranten zich verzamelden, liet ook Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet zich zien. Daar sprak hij de menigte toe. 'Zet je schrap, het wordt nog zo veel erger', zei hij.

Nieuwe regels

Vanaf deze zaterdag gelden nieuwe coronaregels. Mensen hoeven dus geen afstand meer van anderen te houden, maar het is nu wel nodig een coronapas te hebben om onder meer toegang te krijgen tot restaurants, cafés, theaters en bioscopen. Met de QR-code in de app CoronaCheck kunnen mensen laten zien dat ze volledig zijn gevaccineerd tegen het coronavirus, dat ze onlangs negatief zijn getest of dat ze zijn hersteld van een coronabesmetting.